dissabte, 24 d’octubre del 2009

Turisme tranquil, una guia d'excursionisme diferent


Turisme tranquil
una guia de Ferran Alexandri d'establiments de Catalunya situats en indrets on la calma, el silenci i la natura en són protagonistes



El turisme tranquil és una activitat de lleure que té cada vegada més acceptació. Es tracta d'una bona alternativa per a tota aquells que fugen del brogit del turisme de masses i cerquen un espai on gaudir del silenci i la tranquil·litat. Monestirs, refugis de muntanya i cases rurals ofereixen un tipus d'allotjament envoltat de la calma desitjada.

Per a aquesta guia s'han seleccionat un total de 90 refugis, monestirs i cases rurals de tot Catalunya, que s'ofereixen en dos volums. Els establiments que s'han triat destaquen per l'ambient de tranquil·litat que proporcionen, però també s'ha tingut en compte la voluntat de representar tot el territori, que s'ha dividit en les 10 marques turístiques que estableix Turisme de Catalunya.

Així doncs, hi ha mostres de turisme tranquil de Barcelona, la Catalunya Central, la Costa Brava, la Costa Daurada, la Costa de Garraf, la Costa del Maresme, els Pirineus, les Terres de l'Ebre, les Terres de Lleida i la Vall d'Aran.

Per a cada establiment s'ofereix també un itinerari que es pot fer a peu, amb cotxe o amb BTT. De vegades es proposa visitar monuments i esglésies; d'altres vegades, fer passejades per entorns d'interès paisatgístic i natural, o bé calçar-se les botes de muntanya per anar a trobar llacs als cims del Pirineus. També s'ha afegit una fitxa amb dades pràctiques sobre restaurants, fires i festes, què podem comprar i punts d'informació de cada zona.




  • Una oferta variada: 90 establiments
  • Rutes associades: excursions a peu, amb cotxe o bicicleta
  • Una guia pràctica: informació actualitzada



















Turisme tranquil (2 vol.)
Barcelona: RACC/Edicions 62, 2006
(De venda amb La Vanguardia)