divendres, 23 d’octubre del 2009

Un nou llibre per aprendre català



L'any 2008 es publica la segona edició revisada de Catalán para Dummies

Ferran Alexandri va publicar aquesta obra el 2007, de la qual ja n'ha sortit la segona edició revisada i esmenada pel mateix autor.

Aquest és un llibre diferent dels altres llibres per aprendre català. Per exemple, fa servir el castellà com a llengua vehicular per explicar la llengua catalana, dirigit sobretot als espanyols o llatinoamericans, o bé a persones d'altres nacionalitats que parlin o entenguin el castellà, però que necessiten aprendre el català d'una manera ràpida i eficient.

És una obra que s'endinsa en el moll de l'os de l'idioma, que inclou pinzellades de cultura dels Països Catalans, frases populars, refranys, etc., que reflecteixen els costums i la història d'aquesta comunitat de parlants. A més a més, el llibre és també una gramàtica que explica el català contemporani d'una manera tan senzilla que en fa l'aprenentatge més ràpid i divertit.


El llibre inclou també un petit diccionari bilingüe, llistes de verbs, diàlegs quotidians, exercicis i un CD d'audio per escoltar els diàlegs i poder pronunciar correctament el català.

Els llibres Dummies es caracteritzen per les explicacions senzilles, amb informació per pessigar d'aquí i d'allà, amb icones i altres referències per guiar la lectura. Però sobretot, amb tocs d'humor.

Catalán para Dummies
Autor: Ferran Alexandri

Barcelona: Granica, 2008 (2a edició)
331 pàgines, amb il·lustracions i CD