diumenge, 6 de març del 2011

Sota el gel d'Andorra


Diving Andorra 
Submarinisme hivernal d'alta muntanya a Vallnord

El repte de descobrir la natura sota el gel dels estanys d'alta muntanya és un nou esport d'aventura molt estimulant que es pot practicar a la vall d'Ordino, concretament a la bassa de la Canaleta, dins de l'estació d'esquí de Vallnord. Seure al marge de la perforació del gel amb les cames dins l'aigua freda i fosca per deixar-se caure vencent els instints més bàsics de la supervivència és tot una experiència.


Amb l'ajut dels guies de l'empresa Diving Andorra es pot fer immersió sota el gel, equipat amb un material específic per a aigües gèlides: uns reguladors especials, un neoprè sec (que permet aïllar-se d'una temperatura de -2º C), unes ulleres, guants i unes aletes. La bassa de la Canaleta té 12 metres de fondària màxima i és un lloc ideal per realitzar un bateig sota el gel. Per als més experimentats hi ha la possibilitat de practicar aquest esport en els estanys de Tristaina o de la Cabana Sorda.

Reportatge de Roger Rovira i Ferran Alexandri publicat a la revista Muntanya 893 (2011): 48-51. Drets imatges: Diving Andorra & Roger Rovira.