diumenge, 18 de maig del 2014

Entrevista a Ferran Latorre


En la propera edició de la revista Muntanya (juny 2014) publicaré l'entrevista que li vaig fer al Ferran Latorre el passat 20 de febrer a la seu del Centre Excursionista de Catalunya. El mateix dia Latorre va presentar a la sala d'actes del CEC el documental Lhotse i Cho Oyu. Més enllà de dos vuit mils, les darreres ascensions de l'alpinista català que s'emmarquen el projecte "14x8000.cat".

El 13 d'abril passat, Ferran Latorre va marxar novament cap a l'Himàlaia amb l'objectiu de sumar el seu desè vuit mil amb el Makalu, la cinquena muntanya més alta de la terra. Segons la nota de premsa  enviada el 14 de maig, Latrorre tenia la intenció de fer cim el 17 de maig (ahir), però no ha estat possible a causa del mal temps. Ningú no ha fet cim encara al Makalu, malgrat que molts ho intenten. Caldrà, doncs, esperar una finestra de bon temps. Aquesta notícia la publicava Latorre al seu blog des del camp base, i aquesta és una imatge que ens envia:


En l'entrevista de Muntanya 908 podrem conèixer una mica més Ferran Latorre: els seus inicis, les primeres escalades, el seu pas pel CADE del Centre Excursionista de Catalunya, la seva feina com a divulgador de l'alpinisme i instructor, les seves opinions sobre l'Himàlia, la muntanya, i els seus projectes. A primers de juny està prevista l'aparició de la revista Munyanya.